Incidentas įvyko antradienį Ajovos valstijos Dubjuko mieste. Korespondentas Jorge Ramosas kelis sykius mėgino užduoti klausimą D. Trumpui, bet šis jam pasiūlė sėstis ir laukti savo eilės.

Kai J. Ramosas vėl pasiteiravo, ar jis gali pateikti klausimą, magnatas pareiškė: „Ne. Jums žodžio nedavė. Grįžkite į „Univision“.

Saugumo tarnybos darbuotojai išvedė žurnalistą iš patalpos.

Komentuodamas šį incidentą, D. Trumpas pareiškė, kad J. Ramosas „tiesiog atsistojo ir pradėjo šaukti“. „Matyt, jis labai emocingas žmogus“, – sakė politikas. Bet jis pridūrė, kad nėra prieš žurnalisto grįžimą.

Kai J. Ramosas sugrįžo į spaudos konferencijos salę, jis pasiteiravo D. Trumpo apie imigraciją. Kaip tik griežta respublikono pozicija šiuo klausimu sukėlė didelį kai kurių JAV gyventojų grupių nepasitenkinimą. Birželį, pradėdamas savo kampaniją, milijardierius pareiškė, kad Meksika siunčia į JAV savo nusikaltėlius ir prievartautojus.

Po šio pareiškimo „Univision“, NBC ir kai kurie Meksikos televizijos kanalai atsisakė transliuoti D. Trumpo rengiamą grožio konkursą „Mis Visata“. Birželio 30 d. turtuolis pateikė „Univision“ 500 milijonų dolerių ieškinį už sutarties transliuoti šou pažeidimą.