Pasak A. Navalno sąjungininkų, Kremlius siekia dar labiau izoliuoti žinomiausią opozicijos politiką prieš rinkimus, po kurių, kaip žinoma iš anksto, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas liks valdžioje penktąją kadenciją.

A. Navalnas pranešė esąs uždarytas į izoliatorių septynioms dienoms. Kalėjimo vadovybė nuolat prie jo kabinėjasi ir siunčia į izoliatorių dėl menkiausių tariamų kalėjimo taisyklių pažeidimų. Šį kartą prižiūrėtojai sakė, kad jis „atsisakė prisistatyti pagal reikalavimus, nereagavo į švietėjišką darbą“.

Į bausmių kamerą A. Navalnas pateko jau 24-ąjį kartą, pasak jo šalininkų, jis praleido izoliatoriuje iš viso 273 dienas.

„Mintis, kad Putinas pasitenkins tuo, jog uždarė mane į baraką tolimojoje šiaurėje ir kad nebebūsiu kankinamas ŠIZO (taip Rusijoje vadinamas bausmių izoliatorius), buvo ne tik baili, bet ir naivi“, – pridūrė A. Navalnas, paskatinęs didžiulius protestus visoje Rusijoje, tačiau 2021 m. įkalintas dėl kaltinimų sukčiavimu, kai grįžo iš Vokietijos, ten gydėsi po mėginimo jį nunuodyti. Jo įsitikinimu, nuodijimą suorganizavo Kremlius.

2023 m. A. Navalnas buvo apkaltintas ekstremizmu ir nuteistas kalėti 19 metų. Gruodžio pabaigoje jis buvo perkeltas į koloniją IK-3, pastatytą praėjusio amžiaus septintąjį dešimtmetį buvusio Gulago vietoje.

Nepraradęs sau būdingo humoro A. Navalnas sakė, kad temperatūra kalėjimo kieme, į kurį kaliniai išvedami pasivaikščioti, „niekada nebuvo žemesnė“ nei 32 laipsniai Celsijaus žemiau nulio. „Koks nuostabus gaivus vėjas pučia į kiemą, nepaisant betoninės tvoros!“, – niūriai juokavo A. Navalnas.

Vakarų šalių pareigūnai ir nevyriausybinės organizacijos nuolat reiškia susirūpinimą dėl jo laikymo kalėjime sąlygų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)