Daugiausia dėmesio bus skiriama Eliziejaus laukams, kur Triumfo arkos rajone likus valandai iki vidurnakčio prasidės spalvingas lazerių šou, kuris baigsis fejerverku. Eliziejaus laukuose laukiama mažiausiai 300-400 tūkstančių žmonių.

„Geltonosios liemenės“ dar prieš tris dienas pareiškė ateisiančios į Eliziejaus laukus Naujųjų metų naktį. Manoma, kad jau aštuntoje „geltonųjų liemenių“ protesto akcijoje Paryžiuje dalyvaus daugiau kaip 8 tūkstančiai žmonių.

Todėl Prancūzijos sostinės policijos prefektūra skiria ypatingą dėmesį saugumo užtikrinimui šiame rajone. Pavyzdžiui, automobilių eismas Eliziejaus laukais bus nutrauktas jau 16 valandą vietos laiku (17 valandą Lietuvos laiku). Nuo 22 valandos bus apsupti Eifelio bokšto, Marso lauko ir Trokadero aikštės rajonai. Visi į šias zonas einantys žmonės bus tikrinami, griežtai draudžiama įsinešti pirotechnikos gaminių ir alkoholinių gėrimų, daiktų, kuriuos galima panaudoti kaip ginklus.

Iš viso šalyje, kaip pranešė sekmadienį Prancūzijos VRM, Naujųjų metų naktį bus mobilizuota daugiau kaip 140 tūkstančių pareigūnų. Ypatingas dėmesys bus skiriamas miestams, kur ankstesnėmis savaitėmis vyko audringos „geltonųjų liemenių“ manifestacijos - Marseliui, Tulūzai, Bordo ir kitiems.