Sveikatos apsaugos pareigūnai teigė, kad vyras COVID-19 užsikrėtė per antrąją protrūkio bangą Oklande rugpjūtį, po 102 dienų, per kurias nebuvo užregistruota nė vieno naujo COVID-19 atvejo.
Naujojoje Zelandijoje iš viso koronavirusas nusinešė 23 žmonių gyvybes. Paskutinį kartą nuo COVID-19 žmogus mirė gegužės 24 d.

„Suprantu gyventojų nerimą dėl šiandienos naujienų, tiek bendruomenėje, tiek ir šeimos bei artimųjų nerimą dėl šios mirties. Palaikome jo šeimą ir bendruomenę šiuo netekties ir sielvarto metu“, – pranešime teigė šalies sveikatos apsaugos ministras Ashley'is Bloomfieldas.

Oklande koronaviruso protrūkis prasidėjo nuo keturių žmonių šeimos ir išplito iki 152 COVID-19 atvejų, įskaitant penktadienį nustatytus tris atvejus.

Nepaisant daugiau nei dvi savaites galiojusio karantino Oklande, protrūkio visiškai suvaldyti kol kas nepavyko.

„Visada žinojome, kad galime sulaukti daugiau su COVID-19 susijusių mirčių. Šiandienos naujienos rodo budrumo svarbą, nes šis virusas gali turėti labai rimtų pasekmių“, – sakė A. Bloomfieldas.

Nors Oklando gyventojams šią savaitę leista be priežasties išeiti iš namų, mieste draudžiami daugiau nei 10 žmonių susibūrimai, išskyrus mokyklas, o viešajame transporte privaloma dėvėti veido kaukes.
Šie apribojimai galioja mažiausiai iki rugsėjo 16 d.