Griežtas karantinas kone 2 mln. gyventojų turinčiame mieste buvo paskelbtas sekmadienį, nustačius tris užsikrėtimo bendruomenėje atvejus. Tai buvo pirmas karantinas Oklande po beveik pusmečio pertraukos.

Pasak J. Ardern, artimų kontaktų su trimis užsikrėtusiaisiais – vienos šeimos nariais – turėjusiems asmenims buvo atlikti koronaviruso testai. Beveik visų jų atsakymai buvo neigiami, tik trys žmonės dabar izoliuojasi.

„Didelio protrūkio nėra, yra trumpa perdavimo grandinė, kurią galima valdyti normaliomis kontaktų atsekimo ir testavimo procedūromis“, – sakė ji.

Ministrės pirmininkės teigimu, karantinas Oklande baigsis vėlai trečiadienį, bet mieste liks galioti antro laipsnio pavojus dėl viruso. Tai reiškia, kad draudžiami daugiau kaip 100 žmonių susibūrimai, o viešajame transporte privaloma dėvėti kaukes.

Išimtis taikoma žmonėms, susijusiems su viena priemiesčio mokykla, kurią lankė trys užsikrėtusieji: moksleiviams, tėvams ir mokytojams nurodyta neiti iš namų.

Naujoji Zelandija sulaukė daug pagyrų dėl to, kaip tvarkėsi su pandemija. 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje nuo COVID-19 mirė tik 26 žmonės.

J. Ardern sakė, kad šalies atsakas į COVID-19, kuris apima kruopštų kontaktų atsekimą ir masinį testavimą viruso plitimo bendruomenėje atvejais, ir vėl pasirodė esantis veiksmingas.

„Norime... laikytis atsargumo, nes tai daug, daug geriau nei... didelis protrūkis ir ilgas karantinas“, – sakė ji.

Pradinio užsikrėtimo atvejo, susijusio su labiau užkrečiama, pirmiausia Didžiojoje Britanijoje pasirodžiusia viruso atmaina, šaltinis lieka neaiškus, ir J. Ardern sakė, kad nusiraminti negalima.

„Su kasdieniu pandemijos valdymo darbu susijęs neapsakomas nerimas, ir galvoju, kad mes visi jį jaučiame“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)