Antradienį prancūziškai kalbančių IS kovotojų išleistame vaizdo įraše matyti kaukėti džihadistai, giriantys praėjusį mėnesį Paryžiuje įvykdytas atakas ir raginantys musulmonus vykdyti tolesnius išpuolius Prancūzijoje.

„Nepasiduokite ir ypač nenuleiskite ginklų, nepasiduokite, žudykite. Žudykite juos, turite daugiau nei 4 mln. taikinių“, – vaizdo medžiagoje kalba teroristas.

Šaltinis, susijęs su Paryžiuje įvykdytos košerinės parduotuvės atakos tyrimu, informavo CNN, kad pareigūnai mano, jog veidą prisidengusi ir ginklą laikanti moteris vaizdo įraše galėtų būti H. Boumeddiene – islamisto A. Coulibaly žmona.

Pastarasis sausio 9-ąją košerinėje parduotuvėje nužudė keturis įkaitus. Vėliau jį nukovė šalies pareigūnai.

Prancūzijos institucijos ieško šios moters, kuri, kaip manoma, yra vyro bendrininkė. Manoma, kad moteris išvyko į Siriją. H. Boumeddiene ir A. Coulibaly susituokė per religinę ceremoniją, tačiau santuoka nėra įteisinta pagal Prancūzijos įstatymus.

Žudynės parduotuvėje ir satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijoje įžiebė protestus visame pasaulyje, o žmonės ragino ginti žodžio laisvę.

IS kovotojai tvirtino, kad atakos buvo įvykdytos dėl savaitraščio išplatintų pranašo Mahometo karikatūrų. Tačiau šį kartą kovotojai pareiškė: „Kur yra žodžio laisvė? Kai 2009 m. karikatūristas Sine, nupiešęs žydus ir Nicolas Sarkozy sūnų, buvo atleistas iš „Charlie Hebdo“.

Džihadistai ragino prancūzų musulmonus žudyti karius ir pareigūnus ir įspėjo Vakarus nesitikėti taikos iš islamistų.