Ministras teigia, jog prie sienos esantys daliniai, pasibaigus kariniams mokymams, grįš į nuolatinės tarnybos vietas – iš pradžių jie patrauks iki stočių, o iš jų geležinkeliais grįš į nuolatinės tarnybos vietas.

Taip pat skelbiama, jog pasitraukimo procesai jau prasidėjo – kariai išmontuoja palapinių miestelius, krauna įrangą į sunkvežimius, formuojamos automobilių ir šarvuotos karinės technikos kolonos.

Rusijos gynybos ministerijos atstovai spaudai skelbia, jog šiuo metu lauko sąlygomis tarnybą atliekantys daliniai jau pateikė ataskaitas dėl žiemos laikotarpiu vykusių mokymų.

„Motorizuotos pėstininkų pajėgos, tankai, artilerija, inžinieriai, žvalgybos pajėgos nurodytose srityje dalyvavo kompleksiniuose kariniuose mokymuose“, - skelbia Rusijos gynybos ministerija.

Ministerijos atstovai taip pat paaiškino, jog, remiantis žinybos parengtais norminiais teisės aktais, metinis mokymų planas sudarytas iš dviejų etapų: gegužės 31 dieną baigiasi žiemos etapas, o birželio 1-ąją dieną prasideda naujas, vasaros etapas.

„Visi karinio pasirengimo planai metams sudaromi ir tvirtinami lapkritį – prieš naujų mokymų metų pradžią, kurie prasideda gruodžio 1 dieną“, - teigiama pranešime.

DELFI primena, kad pirmadienį Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ pranešė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė pajėgoms, pasibaigus pratyboms trijuose regionuose Ukrainos pasienyje, grįžti į savo nuolatinės dislokacijos vietas.

Pentagonas pirmadienį pareiškė, jog nemato jokių rusų kariuomenės atitraukimo nuo Ukrainos sienos požymių, nepaisant Kremliaus pranešimo, jog Rusijos prezidentas V. Putinas nurodė sugrąžinti kariuomenę į jos nuolatines bazes.

„Matėme pranešimų apie prezidento Putino įsakymus atšaukti Rusijos pajėgas nuo Ukrainos pasienio. Mes aiškiai raginame Rusijos kariuomenę imtis veiksmų deeskaluoti ten tvyrančią įtampą“, – sakė Pentagono atstovas kontradmirolas Johnas Kirby.

„Jeigu tie pranešimai yra teisingi ir jeigu tie įsakymai vykdomi, toks atitraukimas būtų sveikintinas. Mes nepastebėjome jokių (kariuomenės) judėjimo ženklų“, – sakė jis.

Anskčiau pirmadienį NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas taip pat pareiškė, kad NATO nemato jokių ženklų, jog Rusijos pajėgos grįžtų į bazes po pratybų netoli Ukrainos sienos.

„Deja, mes nematėme visiškai jokių požymių, kad Rusija pradėtų atitraukimą“, – sakė A.F.Rasmussenas, pažymėdamas, beje, kad pastarasis V.Putino pranešimas yra jau trečias apie rusų karių, kurių NATO vertinimu yra apie 40 tūkstančių, atitraukimą.