"NATO neturi karinio įsikišimo Sirijoje ketinimų, nes mes tikime, kad vienintelius teisingas kelias eiti į priekį Sirijoje - tai politinis kelias", - sakė jis atsakydamas trečiadienį į klausimus po to, kai kalbėjo Karališkajame tarptautinių santykių institute Londone.

Jis labai gerai įvertino Ženevoje vykusį "veiksmų grupės" dėl Sirijos susitikimą, kuris padėjo "žengti kai kuriuos žingsnius į priekį".

"Aš tikiuosi, kad tarptautinė bendrija apskritai pasiųs galingą ir vieningą signalą politinei vadovybei Damaske, reikalaudama pradėti pereigą į demokratiją", - pareiškė A.Foghas Rasmussenas, itin pabrėždamas Rusijos ir Kinijos vaidmenį.

"Aš manau, kad Rusija turi suvaidinti ypatingą vaidmenį, įvykdyti savo tarptautinius įsipareigojimus, remti tokią pereigą ir tuo atsakyti į teisėtus Sirijos liaudies lūkesčius", - sakė jis.

NATO vadovas pažymėjo, kad iš esmės skiriasi situacija Libijoje, kur NATO karinis įsikišimas padėjo nuversti Muammaro Gaddafi režimą, ir konfliktas Sirijoje.

Pirma, Libijoje buvo aiški ir stipri JT ir regiono šalių parama. Šįkart JT ir tarptautinė bendrija neragina kištis į Sirijos konfliktą.

Antra, Sirijoje nėra vieningos opozicijos, o dalis opozicinių grupių nepriims užsienio kišimosi į konfliktą, pažymėjo A.Foghas Rasmussenas.