„Mūsų žvalgybos duomenimis, Rusijos daliniai ne atsitraukia, o keičia pozicijas. Rusija bando persigrupuoti, papildyti atsargas ir sustiprinti savo puolimą Donbaso regione rytų Ukrainoje“, – sakė J. Stoltenbergas spaudos konferencijoje.

„Tuo pat metu Rusija daro spaudimą Kyjivui ir kitiems miestams. Taigi, galime laukti papildomų puolamųjų veiksmų, kurie atneš dar daugiau kančių“.

NATO vertinimas prieštaravo Rusijos derybininkų pasižadėjimui, duotam po šią savaitę Turkijoje vykusių derybų, „radikaliai“ sumažinti Maskvos karinį aktyvumą šiaurės Ukrainoje, taip pat netoli sostinės Kyjivo.

„Girdėjome neseniai paskelbtus pareiškimus, kad Rusija mažins karines operacijas aplink Kyjivą ir šiaurės Ukrainoje. Tačiau Rusija ne kartą melavo apie savo ketinimus. Taigi apie Rusiją galime spręsti tik pagal jos veiksmus, o ne žodžius“, – sakė J. Stoltenbergas.

„Akivaizdu, kad iš Rusijos pusės matome mažai noro rasti politinį sprendimą, – sakė jis. – Matome, kad toliau apšaudomi miestai, matome, kad Rusija pergrupuoja kai kuriuos savo karius, dalį jų perkelia, greičiausiai siekdama sustiprinti savo pastangas Donbaso regione“.

J. Stoltenbergas pridūrė: „Yra glaudus ryšys tarp to, kas vyksta mūšio lauke, ir to, kas vyksta prie derybų stalo. Teikdami paramą Ukrainai mes taip pat stipriname jos pozicijas prie derybų stalo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją