Šeštadienį sakydamas kalbą savo centro dešiniosios Sąjungos už liaudies judėjimą (UMP) suvažiavime, N. Sarkozy, laikomas potencialiu kandidatu vėl kovoti dėl šalies vadovo posto, pareiškė: „Nesantaika tarp Europos ir Rusijos yra tragedija, nes mus sieja ta pati literatūra, muzika, kinas – mūsų bendra civilizacija.“

Jis taip pat pasmerkė Vašingtoną dėl „kišimosi“ į Europos ir Rusijos santykius, sakoma sekmadienį UMP tinklalapyje paskelbtame pranešime.

„Amerikos interesai (santykiuose) su Rusija nėra Europos interesai (santykiuose) su Rusija, – teigė N. Sarkozy. – Mes nenorime, kad atsinaujintų Šaltasis karas tarp Europos ir Rusijos“.

Partijos suvažiavime N. Sarkozy taip pat kalbėjo apie pernai kovą Krymo pusiasalyje surengtą referendumą, kuris atvėrė kelią to Ukrainos regiono, kuriame gyvena daugiausiai rusakalbiai, prisijungimui prie Rusijos. Vakarų šalys ir Kijevas tai laiko Maskvos įvykdyta aneksija.

„Negalime kaltinti Krymo, kad jis pasirinko Rusiją“, – sakė eksprezidentas.

N. Sarkozy taip pat ragino „ieškoti galimybių sukurti taikdariškas pajėgas, kurios apsaugotų rusakalbius Ukrainoje“, pridūręs, kad laikosi pozicijos, jog Ukraina turėtų „išlaikyti tilto tarp Europos ir Rusijos vaidmenį.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (577)