Pasak jo, kadangi Europos Komisija nepratęsė draudimo ukrainietiškiems grūdams po rugsėjo 15 dienos, Lenkijos vyriausybė jį įvedė vienašališkai.

„Kai kalbama apie Lenkijos ūkininkų interesus, mes neklausime niekieno nuomonės Berlyne ar Briuselyje. Mes veikiame Lenkijos žemės ūkio labui. Apsaugosime Lenkijos žemės ūkį nuo Ukrainos agrooligarchų“, – sakė M. Morawieckis.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo kalboje, neseniai pasakytoje JT Generalinėje Asamblėjoje, pavartojo „labai netinkamus žodžius“.

„Suprantu, kad jis [V. Zelenskis] dabar galvoja, kad sudarys glaudų aljansą su Vokietija. Leiskite perspėti jus, kad vokiečiai visada stengsis susitarti su rusais per Centrinės Europos šalių galvas. Būtent Lenkija priėmė kelis milijonus ukrainiečių, būtent lenkai priglaudė ukrainiečius po savo stogu, būtent mes labiausiai padėjome, kai vokiečiai norėjo nusiųsti 5 000 šalmų į apgultą Kyjivą. Ir to nereikėtų pamiršti, pone prezidente Zelenski“, – sakė M. Morawieckis.

JT Generalinės Asamblėjos 78-ojoje sesijoje V. Zelenskis, kalbėdamas apie problemas, susijusias su grūdų eksportu į kai kurias ES šalis, sakė, kad kai kurie draugai Europoje „iš grūdų daro trilerį“, taip padėdami „paruošti sceną Maskvos aktoriams“.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda vėliau palygino Ukrainą su pavojingu skęstančiuoju, kuris gali nusitempti su savimi visus norinčius jam padėti. Kartu jis pareiškė esąs pasirengęs susitikti su Ukrainos vadovu, „kai tik bus galimybė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)