Jis veikiausiai įveikė vieną imtynių čempioną ir pirmąją į prezidento postą šioje šalyje kandidatavusią moterį per rinkimus, kurių debatų pagrindine tema buvo už šalies gamtinių išteklių gaunamų pajamų paskirstymas.

Šalies vadovas surinko 50,23 proc. balsų, nurodė Mongolijos vyriausiosios rinkimų komisijos vadovas Sodnomcerenas Čoinzonas, paskelbęs, kad visi balsalapiai jau suskaičiuoti.

Tačiau trečiadienį vykusių rinkimų rezultatai bus oficialiai patvirtinti tik dar kartą perskaičiavus balsalapiui, kai jie bus atvežti į sostinę Ulan Batorą, aiškino S.Čoinzonas said.

Praeitą naktį skelbti rezultatai rodė, kad buvęs žurnalistas C.Elbegdordžas, atlikęs svarbų vaidmenį Mongolijai 1990-aisais taikiai atsikratant 70 metų gyvavusio komunistinio režimo, gali tikėtis pergalės.

Prognozuojama, kad Demokratų partijos kandidatas tęs savo politiką, naudodamas užsienio pinigus vystyti Mongolijos ekonomikai, kuri pastaraisiais metais sparčiai augo.

Didelių Mongolijos akmens anglių, vario ir aukso telkinių eksploatavimas padėjo transformuoti ekonomiką, kurioje anksčiau vyravo klajoklinė gyvulininkystė, menkai tepasikeitusi per 800 metų nuo garsiojo mongolų imperijos kūrėjo Čingischano laikų.

C.Elbegdordžo pagrindinis varžovas Badmaaniambuugijinas Bat-Erdenė surinko 41,97 proc. balsų, rodo pirminiai rezultatai. Imtynių čempionas buvo Mongolijos liaudies partijos (MPP) kandidatas.

Trečioji kandidatė, Nacagijin Udval iš Mongolijos liaudies revoliucinės partijos (MPRP), buvo pirmoji moteris, pretendavusi į prezidento postą.

Ši eksprezidento Nambaryno Enchbajaro, kuris buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už korupciją, šalininkė surinko 6,5 proc. balsų.

C.Elbegdordžas tapo prezidentu 2009 metais po dviejų kadencijų premjero poste.

Jis vadovavo Mongolijos ekonomikos augimui, kai į šalį įžengė tarptautinės kasybos milžinės, pradėjusios eksploatuoti didelius ir anksčiau beveik nenaudotus anglių, vario bei aukso telkinius, tiekdamos žaliavas didelėms Kinijos ir kitų šalių pramonės rinkoms.