Tai antradienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi portalu TV8.

Vyrams taip pat uždrausta 10 metų atvykti į šalį.

Pasak Moldovos žvalgybos ir saugumo tarnybos (SIS) atstovų, užsienio piliečiai rinko informaciją, siekdami destabilizuoti padėtį šalyje, pakirsti konstitucinę santvarką. Jie dėjosi eiliniais turistais, tačiau jų veiklą koordinavo užsienio specialiosios tarnybos.

SIS taip pat pažymėjo, kad užsieniečiai priklausė konspiraciniam politikos technologų tinklui, dirbančiam už šalies ribų.

Lankydamiesi Moldovoje, jie stebėjo teritorijas prie valstybinių institucijų ir kritinės infrastruktūros objektų, atidžiai sekė socialinius ir politinius procesus šalyje bei tam tikrų politinių jėgų organizuojamus protestus.

Neseniai ES viršūnių susitikime Briuselyje Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad jo šalies žvalgyba perėmė Kremliaus planus įvesti savo kontrolę Moldovoje ir kad jis nedelsdamas perdavė visą informaciją savo kolegei prezidentei Maiai Sandu.

Vėliau M. Sandu per specialią spaudos konferenciją atskleidė Ukrainos perduotas detales. Pasak jos, Kremlius rengia ardomuosius veiksmus, siekdamas įvykdyti šalyje valstybės perversmą. Tam jis pasitelkia karinės patirties turinčius diversantus iš Rusijos ir Baltarusijos, taip pat iš Serbijos ir Juodkalnijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją