Kaip rašo portalas „eurointegration“, iš pradžių Rusijos žiniasklaidos išplatintame vaizdo įraše tai pranešė pats R. Minichanovas, o paskui situaciją pakomentavo Moldovos pasieniečiai.

Tatarstano prezidentas pareiškė, kad kandidatas į Gagaūzijos vadovus Viktoras Petrovijus ir deputatas socialistas Aleksandras Suchodolskis jį pakvietė į tarptautinį kongresą „Tautų draugystė 2023“.

„Deja, Moldovos valdžia nusprendė, kad mes esame nepageidaujami piliečiai, kurie negali apsilankyti šioje šalyje“, - sakė Rusijos valdininkas.

Moldovos pasienio policija vėliau pažymėjo, jog pastarąją parą tikrai neleido įvažiuoti į šalį „keliems užsienio piliečiams, kadangi jie negalėjo pagrįsti savo kelionės tikslo, painiojosi duodami parodymus ir pateikė prieštaringą informaciją apie savo vizito tikslą“.

„Kandidato vietos rinkimuose rėmimas mūsų šalyje nėra svarbi priežastis, ir pareigūnai paprašė Rusijos valdininką susilaikyti nuo kišimosi į mūsų šalies vidaus reikalus“, - pridūrė Moldovos sienos apsaugos tarnybos atstovai.

Portalas pažymi, kad R. Minichanovui taiko sankcijas Europos Sąjunga, JAV ir Kanada. Jis yra kompanijos „Tupolev“, gaminančios strateginius bombonešius Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, valdybos pirmininkas.
Pastaraisiais mėnesiais Moldova sugriežtino sienos kontrolę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)