Šis teiginys apie inkubacinį laikotarpį sutampa su ankstesniais visuomenės sveikatos pareigūnų skaičiavimais. Tyrimo išvados rodo, kad žmonėms, kuriems įtariamas koronavirusas, turi būti taikomas 14 dienų trunkantis karantinas.

Kaip rašo cnn.com, Jungtinių Valstijų Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC) šios pandemijos metu taip pat remiasi tokiu standartu: rekomenduojama, kad, tarkime, grįžę iš vietų, kuriose koronavirusas itin sparčiai ir plačiai plinta, pavyzdžiui, Šiaurės Italijos ar Pietų Korėjos, žmonės turėtų savarankiškai namų karantine praleisti dvi savaites.


Inkubacinis periodas „sutampa su laikotarpiu, nurodančiu, kiek ilgai yra prasminga laikytis karantino“, – aiškina Justinas Lessleris, tyrimo autorius, Johnso Hopkinso universiteto Bloombergo visuomenės sveikatos mokyklos epidemiologijos docentas.


Žurnale „Annals of Internal Medicine“ paskelbtame tyrime taip pat teigiama, kad atliekant simptominį potencialiai apsikrėtusių asmenų tikrinimą, pavyzdžiui, matuojant temperatūrą oro uoste, galima neaptikti ką tik užsikrėtusių žmonių.