Kaip informuoja newsru.com, žurnalistai ir internautai aptarinėja audringo spektaklio vaizdo įrašą, kuriame grupė mergaičių su maudymosi kostiumėliais, kurių raštai primena Georgijaus juostą, ir trumpučiais sijonais atliko liepsningą šokį, kuris daug kam pasirodė per vulgarus nepilnametėms.

Paaiškėjo, kad tarp šokėjų buvo ir nepilnamečių, tad skandalas šoktelėjo iki naujo lygio – šiuo atveju susidomėjo valdininkai, prokuratūra ir Tiriamasis komitetas.

Aptarimų objektu tapusią filmuotą medžiagą įkėlė į interneto svetainę „YouTube“ balandžio 12 d.. Prierašas byloja, kad Orenburgo šokių mokyklos „Kredo“ koncertas vyko pasakos apie Mikę Pūkuotuką motyvais. Nufilmuotas dar 2015 m. sausio 31 d. Primename, kad panašus įrašas buvo įkeltas vasario 1 d. šios mokyklos paskyroje socialiniame tinklalapyje „VKontakte“.

Įraše mergaitės bičių kostiumais atlieka šokį „Twerk“, kuriame akcentuojami klubų judesiai aukštyn ir žemyn.

Portalo „Znak.com“, nuomone, šokis atrodo dviprasmiškai, ypač turint omenyje maudymosi kostiumėlių spalvas.

„Mergaitės, apvyniotos Georgijaus juostomis, atlieka erotinį šokį“, – cituojamas vieno internauto komentaras.

Mokyklos šokių vadovė patvirtino, kad tarp bitučių yra ir nepilnamečių 16 m. mokinių. Ji pabrėžė, kad mokinės atliko šokį „Twerk“ su tėvų sutikimu, o pasirodymas ir buvo skirtas jiems.

„Tai vidinis visos mokyklos koncertas visiems tėvams, kad pažiūrėtų, ko vaikai išmoko“, – aiškino mokyklos vadovė Viktorija Jakovenko. – Visi tėvai žino, kokia kryptimi eina vaikai, ir duoda tam sutikimą.“

Ji sakė nesuvokianti, kodėl kilo tokia audringa visuomenės reakcija – jos teigimu, juk daugelyje kitų šokių bei meninėje gimnastikoje mergaitės pasirodo su maudymosi kostiumėliais ir matomas kūnas.

„Su Pergalės diena mūsų pasirodymas niekaip nesusijęs“, – pabrėžė V. Jakovenko.

Na o bičių šokiu jau susidomėjo prokuratūra. „Reikia organizuoti patikrinimą“, – teigė Orenburgo prokuratūros vyresnysis prokuroro padėjėjas Sergejus Nektovas.

Vėliau Tiriamojo komiteto regiono valdybos agentūrai TASS pranešė: „Organizuotas ikityriminis patikrinimas dėl šokių mokyklos-studijos filmuoto pasirodymo, kuriame nepilnametės mergaitės atvirais drabužiais atlieka grupinį erotinį šokį „Bitės ir Mikė Pūkuotukas“.

Tyrėjai išsiaiškins šokėjų asmenybes, jų amžių, mokymosi vietą, taip pat aiškinsis, kas šokių mokyklos vadovai ir kas kūrė šokį. Per patikrinimą bus juridiškai įvertinti šokių mokyklos įkūrėjų veiksmai.

Patikrinti šokių mokyklą, kurioje buvo sukurtas skandalingas nepilnamečių atvirais kostiumais šokis, ketina ir Orenburgo kultūros ir meno administracijos valdyba, informuoja „LifeNews“. Rašoma, kad mokykla uždaro „Twerk“ šokio klasę.

Orenburgo kultūros namų „Molodiožnyj“, kuriuose įsikūrusi šokių mokykla „Kredo“, direktorė Tatjana Charčenko patvirtino TASS, kad repertuare yra toks šokis. „Taip, turime tokį šokį. Filmuotos medžiagos internete dar nemačiau, išsiaiškinsiu“, – sakė vadovė.

Švietimo ministerijos regiono valdyboje taip pakomentavo šį klausimą: „Patys esame ne mažiau pasipiktinę nei interneto skaitytojai, bet tai su švietimu niekaip nesusiję.“

Mokykloje „Kredo“ šokami šiuolaikiniai šokiai, į ją priima vaikus nuo 4 metų.