„Ledas nuolat juda, tad galima teigti, kad mirtis juos galėjo ištikti maždaug apie 1995 metus“, – sako regiono gelbėjimo tarnybos atstovai.

Skelbiama, kad Italijai priklausančioje kalno pusėje žmonių palaikus aptiko alpinistas iš Prancūzijos. Apie radinį jis informavo Italijos policiją.

Remiantis „La Repubblica“ pateikiama informacija, alpinistas prie palaikų aptiko piniginę, kurioje buvo vokiškų dokumentų, 1995 metais išduotų 23 metų vyrui.

Pareigūnai sako, kad vienas iš tragedijos paaiškinimų gali būti tas, jog alpinistai nukrito nuo stačios Bionasse viršukalnės, per kurią veda vienas iš Monblano maršrutų.

Monblano kalnų masyve daugiau nei 11 aukštesnių nei 4000 metrų viršūnių.

Pastarosiomis dienomis pačiame vasaros sezono Alpėse įkarštyje gelbėtojai ne kartą skelbė apie alpinistų žūtis – tarp žuvusiųjų Čekijos, Pietų Korėjos, Ukrainos ir Vokietijos piliečiai. Panašūs radiniai – ne retas atvejis kalnuose, tačiau, ėmus tirpti ledynams, jų gali būti dar daugiau.

Liepą Šveicarijos Alpėse ėmus tirpti ledui buvo rasti sušalę sutuoktinių, Alpėse be žinios dingusių prieš 75 metus, palaikai.