L.Engleitneris užgeso balandžio 21 dieną, tačiau, vykdant velionio valią, apie jo mirtį buvo paskelbta tik dabar, rašo dienraštis "Salzburger Nachrichten".

Austras Jehovos liudytojas, atsisakęs tarnauti Vermachto armijoje, gimė 1905 metų birželio 23 dieną Štroble, netoli Zalcburgo. 1939 metais jis buvo nacių deportuotas ir iki 1943 metų kalėjo Buchenvaldo, Nyderhageno ir Ravensbriuko darbo stovyklose.

Iš ten išėjęs jis svėrė vos 28 kilogramus.

1945 metais jis vėl gavo šaukimą, tačiau pabėgo ir slapstėsi kalnuose.

Po karo jis pasirinko uždarą gyvenimo būdą, kol 1999 metais pasirodžiusi Bernhardo Rammerstorfero biografinė knyga "Nepalaužta valia" ("Nein statt Ja und Amen", vėliau išleista anglų kalba "Unbroken Will" ir pakartota vokiškai "Ungebrochener Wille") pavertė jį visų geidžiamu istorinių įvykių pasakotoju.

Po jos pasirodymo L.Engleitneris pradėjo keliauti po Europą, Rusiją ir Jungtines Valstijas, skaitydamas paskaitas mokyklose ir universitetuose, taip pat Los Andželo Simono Wiesenthalio centre.

Neseniai sukurtas jo gyvenimo istoriją pasakojantis trumpametražis filmas "Ladder in the Lion's Den" sulaukė pripažinimo JAV ir Puerto Riko kino festivaliuose.

Seniausia iki mūsų dienų išgyvenusi koncentracijos stovyklų kalinė yra Alice Herz - Sommer, gimusi 1903 metais.