Šią buvusią politinę kalinę, kuri pernai buvo išrinkta į parlamentą, jos Nacionalinės lygos už demokratiją (NLD) 120 narių Centro komitetas vienbalsiai išrinko savo pirmininke, sakė šaltinis partijoje.

Šimtai NLD narių susirinko Jangone į konferenciją, pademonstruodami tokią politinę stiprybę, kuri būtų neįsivaizduojama valdant chuntai.

Tačiau šis susitikimas atskleidė ir partijos laukiančius iššūkius, tarp jų - patirties stoką ir vidaus nesutarimus, dėl kurių keturiems nariams, apkaltintiems bandymu paveikti balsavimą, buvo uždrausta dalyvauti.

Aung San Suu Kyi sekmadienį paragino savo partiją "pasinaudoti proga" - laukiant didelės pergalės 2015 metų rinkimuose, jei jie bus laisvi ir teisingi.

"Šalies labui turėtume susivienyti ir žengti į priekį, - sakė ji delegatams. - Norėčiau paprašyti, kad neleistumėte asmeniniams jausmams kenkti šalies ateičiai".

Po dviejų dešimtmečių, kai Mianmaro karinių valdytojų buvo nustumta į užribį, pernai partija tapo politikos pagrindinės srovės dalimi. Tai tapo įmanoma naujai vyriausybei pradėjus didžiules reformas.

Tačiau kai kurie stebėtojai kelia klausimus dėl to, ar NLD yra pasirengusi valdyti šią neturtingą šalį, kurios ekonomika, švietimo ir sveikatos apsaugos sistemos valdant buvusiai korumpuotai chuntai žlugo.