Jungtinių Amerikos valstijų Nacionalinis uraganų centras (NUC) pranešė, jog uraganas jau siekia 5-tąją kategoriją. Prognozuojama, kad žemyną „Patricija“ pasieks penktadienio popietę vietos laiku, skelbia „Reuters“. NUC teigimu, uragano pasekmės gali būti katastrofiškos.

„Audra per pastarąsias 12 valandų augo neįtikėtinu greičiu“, - informuoja Pasaulio meteorologinė organizacija.

Baiminamasi, kad uraganas gali skaudžiai smogti visai Ramiojo vandenyno Meksikos pakrantei, taip pat ir turistiniams miestams Puerto Vallarta ir Akapulkui, informuoja CNN. Šiuo metu uraganas yra apie 210 km atstumu nuo Puerto Vallarto. Čia uždarytas oro uostas, mokyklos, dauguma privačių įstaigų.

Uraganas „Patricija“ gali būti stipriausias per visą NUC stebėjimo laiką. Stiprumu jis gali pranokti net „Kamilę“, smogusią Jungtinėms Valstijoms 1969 m., „Katriną“, talžusią JAV 2005-aisiais ir daugelį kitų.

Majamyje įsikūręs meteorologijos centras įspėjo apie „potencialiai katastrofiškas“ pasekmes „Patricijai“ pasiekus pietvakarinę Meksiką. Nors uragano stiprumas gali kisti, prognozuojama, kad pasiekus žemyną, „Patricija“ išliks ektremaliai pavojingos 5-osios kategorijos“.

Tiesioginę transliaciją iš Meksikos pakrantės galite pamatyti čia: