Bendrame Generalinės prokuratūros, Gynybos departamento ir Nacionalinio žvalgybos centro pranešime sakoma, kad Rosalinda „N“ buvo sučiupta pirmadienį Sapopane, Chalisko valstijoje. Jame nurodoma, kad moteris įtariama prisidėjusi prie organizuoto nusikalstamumo neteisėto finansavimo Chaliske.

Vienas su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs federalinis pareigūnas sakė, kad suimta moteris yra Rosalinda Gonzalez Valencia, Chalisko kartelio lyderio Nemesio Oseguera, dar vadinamo „El Mencho", žmona.

Pasak vyriausybės, šis suėmimas yra „reikšmingas smūgis“ kartelio finansinei struktūrai.

R. Gonzalez Valencia anksčiau buvo suimta 2018 metų gegužę, bet vėliau buvo paleista.

„Chalisko naujosios kartos“ kartelis yra laikomas bene galingiausiu ir žiauriausiu Meksikoje. Jis pagarsėjo savo įžūliais išpuoliais prieš Meksikos saugumo pajėgas, įskaitant pasikėsinimą į Meksiko policijos viršininką pernai sostinėje, per kurį pareigūnas buvo sužeistas, o trys žmonės žuvo. 2015 metais kartelio nariai numušė Meksikos karinį sraigtasparnį.

Karteliui plečiant teritorijų kontrolę už Chalisko ribų, kraujo liejimo neišvengiama ir kitose valstijose, įskaitant Gvanachuatą ir Mičoakaną. Kartelio čiuptuvai pasiekė net Meksikos Karibų jūros pakrantės kurortus Kintana Roo valstijoje.

Pagrindinė kartelio veikla yra narkotikų, ypač metamfetamino ir fentanilio, gabenimas į Jungtines Valstijas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją