Pirmasis sprogimas Tultupeko mieste driokstelėjo apie 9 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Policijai ir ugniagesiams pradėjus teikti pagalbą aukoms gaisras išplito į kitus sandėlius.

Tultapekas garsėja kaip vienas iš pagrindinių centrų, kur gaminami pirotechnikos užtaisai, Meksikoje tradiciškai naudojami per šventinius fejerverkų šou. Anksčiau jame ne kartą buvo įvykę pražūtingų sprogimų.

„Giliai apgailestaujame dėl žuvusių šį rytą Tultepeko (rajone) La Sukeroje, įskaitant mūsų bendradarbius ugniagesius ir policininkus, praradusius gyvybes jiems gelbstint daugybę kitų“, – sakoma Meksiko valstijos, kuriai priklauso šis miestas, Raudonojoe Kryžiaus tviterio žinutėje.

Valstijos gubernatorius Alfredo del Mazo nurodė regioninių vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministerijų vadovams nedelsiant vykti į nelaimės vietą ir padėti teikti pagalbą aukoms bei jų šeimoms.

Sprogimai nušlavė mažiausiai keturis sandėlius, kol liepsnos galiausiai buvo suvaldytos, pranešė laikraštis „Reforma“.

2016 metų gruodį 42 žmonės žuvo, o dar 70 buvo sužeisti per virtinę galingų sprogimų Tultapeko San Pablito turguje – didžiausioje Meksikos fejerverkų prekybos vietoje.

Pasak tyrėjų, mirtinų sprogimų virtinė prasidėjo detonavus vienai raketai.

Tąsyk turgus buvo pilnas žmonių, susirinkusių apsipirkti prieš Kalėdas ir Naujuosius metus.

Anksčiau San Pablito turgų sprogimai nuniokojo 2005 ir 2006 metais.

Per abu tuos incidentus dešimtys žmonių buvo sužeisti, bet niekas nežuvo.