Liudininkai pranešė, kad Prancūzijos pilietis Fredericas Michelis ir meksikiečių aktorius Alejandro Sandi sekmadienio rytą važinėjosi visureigiais parke šalia Tolukos ugnikalnio, esančio į pietvakarius nuo Meksiko, bet juos iš pasalų užpuolė ginkluoti asmenys.

„Tiek Prancūzijos, tiek Meksikos piliečiai buvo išlaisvinti“, – naujienų agentūrą AFP informavo vienas Meksikos vyriausybės pareigūnas.

Prancūzijos ir Meksikos vyriausybės kiek vėliau taip pat patvirtino, kad tie vyrai jau laisvėje, bet daugiau detalių nenurodė.

Šaltinis iš Meksikos kovos su pagrobimais padalinio AFP sakė, kad nė vienas iš pagrobtųjų nenukentėjo.

Kiek anksčiau Meksikos saugumo ministras Alfonso Durazo sakė, kad pagrobėjai buvo paprašę išpirkos.

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija padėkojo meksikiečių pareigūnams už „esminę pagalbą“ išlaisvinant pagrobtuosius.

Meksikos kovos su pagrobimais padalinys pažadėjo tęsti tyrimą, „siekdamas rasti atsakinguosius“ už šį pagrobimą.

Policija ir Nacionalinės gvardijos pareigūnai buvo pradėję paiešką apsnigto ugnikalnio, esančio apie 50 km nuo Meksiko, apylinkėse. Į Meksiko valstijoje įsikūrusį nacionalinį parką dažnai atvyksta lankytojų iš šalies sostinės.

A. Sandi yra suvaidinęs antraplanį vaidmenį viename „Telemundo“ televizijos seriale apie prekeivius narkotikais.

Su juo keliavusios dvi aktorės meksikietės pasakojo, kad kompaniją užpuolę asmenys pagrobė jų automobilį, bet jas pačias paleido.

„Kai vykome aplankyti Tolukos ugnikalnio, mums kelią užtvėrė ginkluoti vyrai ir atėmė mūsų automobilį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše pasakojo aktorė ir dainininkė Esmeralda Ugalde ir jos kolegė Vanessa Arias.

Meksikoje šiais metais išaugo pagrobimų skaičius. Vietos pilietinės organizacijos „Alto al secuestro“ duomenimis, nuo sausio iki spalio buvo pagrobti apie 1 700 žmonių – 38 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Meksikoje reguliariai pagrobiama užsieniečių, bet ne apie kiekvieną tokį atvejį būna viešai skelbiama.

Kairiųjų pažiūrų Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras, į valdžią atėjęs pernai gruodį, bando pažaboti narkotikų kartelių ir kitų nusikalstamų grupuočių sėjamą smurtą.

Šiemet Meksikoje užfiksuotas naujas nužudymų rekordas – iki šiol gyvybių neteko 28 741 žmogus.