Sveikatos apsaugos pareigūnas Jose Luisas Alomia per spaudos konferenciją sakė, kad per praėjusią parą užregistruotos 708 mirtys, ir bendras jų skaičius siekia 15 357.

Be to, patvirtinta rekordiškai daug naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų – 4 833. Iš viso šalyje užregistruoti 129 184 užsikrėtimo atvejai.

„Turime apie 17–18 dienų, per kurias [epidemijos] kreivės kritimas sustojo, [bet] į viršų ji irgi nekilo“, – sakė sveikatos apsaugos sekretoriaus pavaduotojas Hugo Lopezas-Gatellis, kuris vadovauja šalies atsakui į pandemiją, per tą pačią konferenciją aiškindamas užsikrėtimo atvejų ir mirčių tendencijas.

H. Lopezas-Gatellis naujienų agentūrai AFP praėjusio mėnesio pabaigoje sakė, kad Meksikoje gali būti užfiksuota per 30 tūkst. mirčių nuo koronaviruso, tačiau nenurodė, kada tai gali įvykti.

127 mln. gyventojų turinčioje Meksikoje apie daugiausiai su COVID-19 susijusių mirčių – 1 092 – buvo pranešta birželio 3 dieną.

Tačiau pareigūnai paaiškino, kad šis skaičius apima ir per kelis mėnesius užfiksuotas mirtis, kurios anksčiau nebuvo įtrauktos į statistiką.

Amerikos tapo COVID-19, atsiradusios pernai Kinijoje ir visame pasaulyje pareikalavusios beveik 414,5 tūkst. gyvybių, pandemijos epicentru.