Kaip informuoja CNN, protestuojantieji yra 11-os iš vieno Meksiko baro paslaptingai dingusių asmenų giminaičiai.

11-a žmonių dingo gegužės 26 d, panašiu laiku– tarp 22 val. ir ryto iš baro „Zona Rosa“, esančio naktiniais klubais ir restoranais garsėjančioje gatvėje. Giminaičiai įsitikinę, kad juos pagrobė.

Vieno dingusiojo giminaitei Guadalupei Dominguez vyriškis pasakojo, kad visureigiu atvyko ginkluoti vyrai ir pagrobė visus 11 žmonių.

„Vienas jaunuolis sugebėjo pabėgti ir tai mums papasakojo, daugiau nieko nežinome“, – teigė G. Dominguez.

Daugumai dingusiųjų – apie 20 metų, viena mergina, Yersi Ortiz, yra 16-os m. Jos senelė Teresa Ramos sako, kad artimieji išsigandę ir nori sužinoti, kas įvyko. Ji netiki, kad 11-a žmonių galėjo nepastebėti dingti viešoje vietoje, judrioje gatvėje.

„Turėtų būti apsaugos kameros, kurios parodytų, kas iš tiesų įvyko“, – sakė ji.

Maria del Carmen Zamudio pasakojo, kad jaunuoliams netikėtai liepė išeiti: „Baro savininkas pranešė, kad bus vykdoma policijos operacija ir išjungė šviesas. Jis liepė išeiti, o lauke jau laukė ginkluoti vyrai juodais drabužiais.“

Policija teigia, kad jokia operacija nebuvo vykdoma.

Meksiko mero Miguelio Manceros teigimu, atvejis traktuojamas kaip žmonių dingimo byla, kadangi nėra įrodymų, jog tai pagrobimas.

Meksiko apygardos prokuroras Rodolfo Riosas Garza informavo, kad apsaugos kameros bare neveikė. Policija deda vilčių į apsaugos kamerų gatvėje filmuotą medžiagą. Tiesa, kol kas iš peržiūrėtos medžiagos nepanašu, kad aplink barą būtų vykę incidentų.