„Rytoj (trečiadienį) atvyksta pirmoji „Pfizer“ vakcinos nuo SARS-CoV-2 siunta, – antradienį tviteryje sakė viceministras. – Pirmiausia įvyks renginys žiniasklaidai ir tuomet vakcina bus saugoma iki jos naudojimo pradžios ketvirtadienį, gruodžio 24 dieną.“

Kiek anksčiau užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas sakė, kad šalis iš pradžių gaus 1,4 mln. vakcinos dozių siuntą iš Belgijos. Šalis iš „Pfizer-BioNTech“ yra užsisakiusi iš viso 34,4 mln. dozių.

Pirmosiomis vakcinomis bus skiepijami priešakinio fronto medicinos darbuotojai Meksike ir šiaurinėje Koahuilos valstijoje dėl logistikos, susijusios su vakcinoms reikalinga itin žema temperatūra.

Meksika taip pat yra sudariusi pirminių vakcinos įsigijimo susitarimų su Kinijos-Kanados projektu „CanSinoBio“ dėl 35 mln. dozių ir Didžiosios Britanijos „AstraZeneca“ dėl 77,4 mln. vakcinos dozių.

Šalis taip pat priklauso tarptautiniam COVAX mechanizmui, kurio tikslas yra užtikrinti lygiavertę prieigą prie vakcinų visoms valstybėms. Pagal jį šalis dar galės nusipirkti papildomų 51,6 mln. vakcinos dozių.

Meksika nuo pandemijos pradžios yra užfiksavusi 119 495 su virusu susijusias mirtis ir 1,33 mln. infekcijos atvejų, rodo oficialūs duomenys.

Šalis pagal mirčių skaičių užima ketvirtą vietą pasau