Reaguodami į Rusijos Ukrainoje sukeltą karą, Vakarų šalių lyderiai paskelbė Maskvai daugybę sankcijų, dalimi kurių nusitaikyta į milijardierius verslininkus, kurie, kaip manoma, yra artimi Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„Paklauskime savęs: ar kuris nors iš šių didžiųjų verslininkų gali daryti bent mažiausią įtaką šalies vadovybės pozicijai?“ – duodamas interviu Rusijos valstybinei naujienų agentūrai RIA klausė D. Medvedevas. – Sakau jums atvirai: ne, jokiu būdu ne.“

Tačiau analitikai mano, kad spaudimas oligarchams gali duoti vaisių, nes jie savo ruožtu gali pradėti spausti V. Putiną pakeisti savo strategiją. Pasak sociologijos profesorės Brooke Harrington, kuri yra tyrinėjusi turtingiausių žmonių lengvatinio apmokesinimo zonos turtus, „labiausiai pasiturintys rusai, palyginti su eiliniais piliečiais, turi kur kas daugiau galimybių išsakyti V. Putinui, kaip jo pradėta invazija niokoja jo paties šalį“.

„Tai, kad oligarchai ir jų šeimos gyvena prašmatnų gyvenimą, reiškia, jog jie yra itin pažeidžiami išorės spaudimo“, – neseniai paskelbtame „The Atlantic“ straipsnyje pridūrė B. Harrington.

Tuo metu Rusijos oligarchus studijavęs Stanislavas Markusas sakė JAV žiniasklaidos grupei „Vox“, kad „jie yra vis labiau priremiami prie sienos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)