Savo „Telegram“ kanale itin aršiais pareiškimais pastaruoju metu besišvaistantis politikas parašė, kad apie tai buvo kalbama per vizitą valstybinėje mokslo-pramonės bendrovėje „Region“.

„Priešai ir toliau atidžiai „skaičiuoja“, kiek ko paleidome, ir kas liko iš mūsų išteklių. Veltui tikisi, kad mūsų galimybės sumenks. Ir toliau skaičiuokite. Visiems užteks!“ – užtikrino D. Medvedevas.

2022 metų gegužę Rusijos vicepremjeras Jurijus Borisovas pareiškė neva Rusijos gynybos-pramonės kompleksas visiškai patenkina šalies gynybos ministerijos poreikius taiklioms raketoms.

„Jeigu tikėtume viskuo, kas kalbama šia tema, Rusijos raketos turėjo būti pasibaigusios jau kovą. Tik kažkodėl nepasibaigė. Gynybos-pramonės kompleksas mūsų armijai parūpina tiek raketų, kiek tuo metu reikia“, – pareiškė J. Borisovas.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sako, kad Rusijai liko raketų dar 3-4 intensyviems Ukrainos apšaudymams, tokiems kaip lapkričio 15-osios atakos.

Pasak jo, Ukraina turi tikslią informaciją, kiek vienos ar kitos rūšies ginkluotės yra Rusijos teritorijoje, praneša UNIAN.

„Mes žinome, kiek liko. Kai kurių raketų liko mažiau kaip 10 proc., yra raketų, kurių liko 18 proc., bet yra raketų, kurių, deja, Rusijos teritorijoje labai daug – tai raketos S300. Jų pernelyg daug. Jomis dabar ir apšaudomos Zaporižios, Chersono, Charkivo sritys“, - sakė pareigūnas.

Anot jo, ukrainiečiai gerai žino, kiek itin tikslių raketų turi Rusija. „Jeigu viskas būtų gerai, jie tikrai nesikreiptų į kitą šalį, prašydami padėti raketomis“, - teigė O. Danilovas.

„Jei kalbėsime apie tokį apšaudymą, koks buvo lapkričio 15-ąją, tai jie dar gali surengti tokias atakas ne daugiau kaip tris keturis kartus“, - pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

UNIAN primena, kad lapkričio 15 d. okupantai rusai paleido į Ukrainą daugiau kaip 90 raketų, iš jų 73 pavyko numušti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)