"Mūsų požiūriu, tokiems renginiams poreikio mieste nėra", - Maskvos merijos regioninio saugumo departamento vadovas Aleksejus Majorovas antradienį sakė naujienų agentūrai "Interfax".

Pasak jo, oficialus merijos sprendimas bus paskelbtas trečiadienį.

A.Majorovas nurodė, kad LGBT bendruomenės atstovai pateikė sostinės merijai prašymus leisti gegužės pabaigoje surengti piketus, mitingą ir eitynes.

"Visa tai nagrinėjama", - sakė pareigūnas.

Pirmadienį merijai buvo pateiktas prašymas leisti surengti gėjų eitynes gegužės 25-ąją. Tos akcijos organizatorius Nikolajus Aleksejevas sakė, kad ketinama surengti eitynes ir mitingą.

Iki šiol visi seksualinių mažumų mėginimai gauti leidimą viešoms akcijoms nesulaukdavo Maskvos valdžios palaikymo.

Kovo 14-ąją A.Majorovas sakė "Interfax", kad gėjų eitynės Maskvoje nepageidaujamos.

"Visų pirma tai būtų kriminogeniniu ir socialiniu požiūriu pavojingas renginys: ateis žmonės iš kitų organizacijų, ir 100 procentų kils konfliktas", - tvirtino jis.

Anksčiau Rusijos Helsinkio grupės vadovė Liudmila Aleksejeva pareiškė, kad šalies valdžios politika seksualinių mažumų atžvilgiu primena XIX šimtmetį.

"Visas pasaulis žino, kad kitokios lytinės orientacijos žmogus - tai organizmo ypatybė, kurios žmogus negali kontroliuoti. Jie - normalūs žmonės. Reikia gyventi ir suprasti: mes vienokie, o jie - kitokie, ir viskas. Gan gyventi pagal XIX šimtmečio įsivaizdavimus", - sakė ji.