Bylų svarstymai įvyko praėjus nakčiai, kai dešimtys protestuotojų Maskvos Lubiankos aikštėje, kur išsidėsčiusios Rusijos saugumo tarnybų būstinės, surengė mitingą.

Demonstrantai rankose laikė plakatus su užrašais: „Laisvę Nadeždai Savčenko, laisvę politiniams kaliniams“ ir „Laisvę Nadeždai“.

Portalas „OVD-Info“ nurodė, kad 11 protestuotojų buvo sulaikyti už dalyvavimą neteisėtame mitinge. Bausmės svyravo nuo baudų iki 45 dienų laisvės atėmimo aktyvistams, pripažintiems kaltais dėl pakartotinio įstatymo, draudžiančio neteisėtus susibūrimus, pažeidimo.

Viena pagrindinių Rusijos žmogaus teisių grupė „Memorial“ pernai įtraukė N. Savčenko į politinių kalinių sąrašą, o šią savaitę lakūnės advokatas kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, prašydamas ją paleisti, tvirtindamas, kad moteris gali mirti nuo paskelbto bado streiko, trunkančio beveik šešias savaites.

Maskvos remiami separatistai N. Savčenko Rytų Ukrainoje sulaikė birželį ir perdavė Rusijai, kur ji šiuo metu laukia teismo. Moteris kaltinama padėjus nužudyti du rusų žurnalistus.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka sakė Lenkijos televizijai TVN24, kad sekmadienį parašė V. Putinui laišką, kuriame reikalavo patraukti Rusijos karius iš Ukrainos ir paleisti N. Savčenko.