Gautomis žiniomis, incidentas įvyko prie pastato, kur vyko renginys, skirtas Michailo Gorbačiovo gimimo dienai.

Pasak politikės, užpuolikas parvertė ją ant žemės ir apipylė veidą kažkokiu skysčiu, šaukdamas: „Tai už Žirinovskį!“

Apsauga sulaikė užpuoliką. Pasak A. Sobčiak rinkimų štabo atstovų, tai – Maskvos Dūmos pirmininko Aleksejaus Šapošnikovo padėjėjas Alanas Dzucevas.

A. Šapošnikovo spaudos sekretorė Polina Orechova paneigė šią informaciją. Anot jos, jaunuolis nėra oficialus Maskvos Dūmos pirmininko padėjėjas.

Vėliau A. Šapošnikovas atsiprašė kandidatės į Rusijos prezidentus K. Sobčiak už tai, kad sostinės parlamento stažuotojas ją apipylė vandeniu. Pasak jo, „tai – provokacija ir chuliganizmas“.

Trečiadienį per televizijos debatus K. Sobčiak apipylė vandeniu RLDP kandidatą į prezidentus Vladimirą Žirinovskį, kuris ją užgauliojo.

Rusijos prezidento rinkimai įvyks kovo 18 d. Kandidatais į šį postą įregistruoti aštuoni žmonės, bet stebėtojai neabejoja, kad juos vėl laimės dabartinis prezidentas Vladimiras Putinas.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę skandalingais pareiškimais garsėjantis V. Žirinovskis Vladimiro Solovjovo laidoje necenzūriniais žodžiais išplūdo savo varžovę prezidento rinkimuose K. Sobčiak.

„Užčiaupkite jai burną, kažkoks siaubas, ****, uždaryk srėbtuvę“, – į K. Sobčiak kreipėsi V. Žirinovskis.

Kandidatų į prezidento postą konfliktas prasidėjo nuo dar vieno debatų dalyvio – Sergejaus Baburino – pasisakymo.

Kai V. Žirinovskis jį akiplėšiškai pertraukė, K. Sobčiak paprašė jo nusiraminti, į ką politikas sureagavo kreipiniu dūra.

„Nereikia čia iš gatvės vestis pigių mergelių. Absoliutus purvinas dugnas. „Dom 2“ – ten gi vienos orgijos. Lai užsičiaupia“, – kalbėjo V. Žirinovskis ir savo varžovę pavadino „juodu purvu“.

„Dom 2“ dalyviai elgėsi geriau nei jūs“, – replikavo K. Sobčiak. V. Žirinovskis ir toliau įžeidėjo televizijos laidų vedėją.

Galiausiai ji neištvėrusi jam į veidą šliūkštelėjo stiklinę vandens.

Didžiausios naudos iš K. Sobčiak ir V. Žirinovskio konflikto gaus Vladimiro Putino rinkimų štabas, rašo RBK.

Dabartinis Rusijos prezidentas debatuose nedalyvavo.

„Jo rinkimų štabui dabar labai lengva nedalyvavimą debatuose paaiškinti nenoru dalyvauti tame balagane, kur jo oponentas gali sau leisti tokius pasisakymus“, – akcentavo politikos konsultantas Dmitrijus Fetisovas.