Naktis iš sausio 3-iosios į 4-ąją tapo šalčiausia šią žiemą, informavo meteorologijos centro „Fobos“ vyriausiasis specialistas Jevgenijus Tiškovecas. Jis taip pat papasakojo, kad užfiksuota temperatūra (27,1 laipsnių šalčio) yra 15 laipsnių žemesnė už klimato normą, o paskutinį kartą tokie šalčiai sausio 4 d. Maskvoje buvo 1982-aisiais.

Negana to, trys Rusijos sostinės rajonai praėjusią savaitę liko be elektros ir šildymo, kai kilo gaisras elektros pastotėje.

Pastotė užsidegė Vysokovoltno skersgatvyje. Daugiau kaip 20 daugiaaukščių namų gyventojai liko be šilumos ir šviesos.

Temperatūra butuose nukrito iki 10–15 laipsnių šilumos.

Šildymo sistemos sutrikimų paveikto Maskvos srities miesto gyventojai išėjo į gatves ir reikalavo vietos valdžios pasirūpinti, kad jų namai vėl būtų šildomi, nes už lango spaudžia šaltis, penktadienį pranešė Rusijos leidiniai.

Ketvirtadienį ryte be šildymo liko mažiausiai 21 tūkst. Podolsko gyventojų, Klimovsko specializuotoje šovinių gamykloje trūkus šildymo vamzdžiui, nurodė laikraštis „Kommersant“.

Incidento, nutikusio maždaug už 50 kilometrų į pietus nuo Maskvos įsikūrusioje gamykloje, aplinkybės neatskleidžiamos.

Socialinio tinklo „Telegram“ naujienų kanale „Ostorožno Moskva“ pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti keletas vietos gyventojų, susirinkusių miesto centrinėje aikštėje ir reikalaujančių vietos valdžios atstatyti šildymo sistemos darbą bei nubausti už šildymo dingimą atsakingus asmenis.


„Policija greitai atvažiavo mūsų išvaikyti. Galėtų taip pat greitai vėl įjungti šildymą“, – sakė vaizdo įrašą padaręs žmogus.

Portale Change.org buvo sukurta peticija (reikalavimai identiški). Penktadienį vakare ją buvo pasirašę beveik 2 tūkst. žmonių.

„Kadangi praėjo daugiau nei 24 valandos, reikalaujame nubausti visus, atsakingus už šią avariją“, – rašoma peticijoje, o kaltė verčiama ant Podolsko mero Grigorijaus Artamonovo ir vietos komunalinių paslaugų įmonių vadovų pečių.

Maskvos srityje esančių Chimkų, Balašichos, Solnečnogorsko, Liubercų ir Elektrostalės miestų gyventojai irgi liko be šildymo, kai oras atšalo iki 20 laipsnių šalčio, teigiama tiriamosios žurnalistikos svetainėje „iStories“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)