„Sausio 18 dieną Lavrovas susitiks su Vokietijos federaline užsienio reikalų ministre. Ji su darbo vizitu lankysis Maskvoje, tai bus pirmasis tiesioginis abiejų ministrų susitikimas po Baerbock paskyrimo“, – sakė ji per spaudos konferenciją.

„Susitikimo metu planuojama aptarti Rusijos ir Vokietijos santykių būklę ir perspektyvas, politinių kontaktų grafikų formavimą, praktinius bendradarbiavimo mezgimo prekybinėje-ekonominėje, kultūrinėje-humanitarinėje, istorinėje- memorialinėje srityse aspektus. Taip pat [bus aptarti] tarpparlamentinės, regioninės, tarpvisuomeninės linijos kontaktai“, – kalbėjo M. Zacharova.

„Žinoma, planuojama atkreipti dėmesį į bendradarbiavimo skatinimą atsinaujinančios ir vandenilio energetikos, klimato apsaugos ir ekologijos srityse. Tikimasi nuodugniai apsikeisti nuomonėmis apie aktualiausias tarptautines problemas, visų pirma, stumti mūsų pasiūlymus dėl visapusiškų saugumo garantijų Europoje“, – pabrėžė URM atstovė.

A. Baerbock vizitas rengiamas tvyrant geopolitinei įtampai. Vakarai pastaruoju metu kaltina Rusiją ruošiantis įsiveržimui į kaimyninę Ukrainą ir telkiant bendrame pasienyje apie 100 tūkst. karių.

Kanclerio Olafo Scholzo vadovaujama naujoji Vokietijos vyriausybė užėmė griežtą poziciją Maskvos atžvilgiu ir įspėjo, kad nepritars nuo Rusijos per Baltijos jūrą nutiesto kontroversiško dujotiekio „Nord Stream 2“ įjungimui, jei Ukrainoje įvyks nauja „eskalacija“.

Tačiau Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht ketvirtadienį perspėjo nenaudoti „Nord Stream 2“ kaip derybų elemento, siekiant išspręsti Ukrainos ir Rusijos konfliktą, ir pavadino jį su tuo „nesusijusiu“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)