Tai pavojingas JAV žingsnis – naudoti komercinius palydovus kariniams konfliktams, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Konstantinas Voroncovas Jungtinėse Tautose, ketvirtadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Kvazicivilinė infrastruktūra gali tapti teisėtu kontratakos taikiniu“, – perspėjo K. Voroncovas, sakydamas, kad Vakarai kelia pavojų civilinėms kelionėms į kosmosą, taip pat socialiniams ir ekonominiams projektams Žemėje.

Palydoviniai vaizdai vaidina svarbų vaidmenį kare Ukrainoje. Kelios Vakarų valstybės teikia Kyjivui palydovinius duomenis gynybos tikslais.
Kadangi Rusijos palydovų tinklas nėra toks platus, Ukraina šioje srityje turi tam tikrą žvalgybinį pranašumą.

Rusija neabejotinai gali smogti palydovams kosmose. Praėjusių metų lapkričio mėnesį šalis lazeriniu ginklu numušė vieną iš savo pačios nebereikalingų palydovų, sukeldama tarptautinį pasipiktinimą. JAV kritikavo šį žingsnį kaip „neapgalvotą“ žvanginimą ginklais.

Rusija tuomet atmetė kaltinimus kaip veidmainystę, o užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad JAV pačios siekia ginklavimosi varžybų kosmose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)