„Oro gynyba sunaikino 16 Ukrainos bepiločių orlaivių. Dar 9 dronai buvo neutralizuoti panaudojus karinę elektroninę įrangą ir nepasiekę tikslo nukrito Juodojoje jūroje“, – paskelbė Rusijos gynybos ministerija, pridėdama, kad niekas nenukentėjo.

Rusija Ukrainos Krymo pusiasalį aneksavo 2014 m. Po to, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą 2022 m., ukrainiečių pajėgos nuolat atakuoja Kryme esančias rusų pajėgas ir karinius objektus. Pastarosiomis savaitėmis atakos suintensyvėjo, o Ukraina žada išlaisvinti ir susigrąžinti Krymą.

Ukraina taip pat paskelbė šeštadienį smogusi Čonharo tiltui, jungiančiam Rusijos laikinai okupuotą pietinę Ukrainą ir aneksuotą Krymą. Šis tiltas raketomis buvo atakuotas ir birželio mėnesį.

Be to, kaip praneša dpa, Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar atskleidė, kad Zaporižios srityje Ukrainos ginkluotosios pajėgos „palaipsniui, bet užtikrintai“ stumiasi pirmyn Melitopolio ir Berdiansko miestų kryptimi bei pasistūmėjo dar toliau į priekį pietuose prie Bachmuto miesto.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį, Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų dienos proga, lankėsi fronto linijoje netoli Bachmuto ir dėkojo kariams už jų ryžtą bei įteikė jiems apdovanojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją