„Telegram“ žinutėje Vadimas Boičenka teigė, kad kai kurie buvo nukreipti į atokius Rusijos miestus, o kitų likimas liko nežinomas.

BBC negalėjo patikrinti šio teiginio.

„Tai, ką šiandien daro okupantai, yra žinoma vyresniajai kartai, kuri matė siaubingus Antrojo pasaulinio karo įvykius, kai naciai jėga gaudė žmones“, – sakė A. Boičenka ir pridūrė, jog sunku įsivaizduoti, kad XXI amžiuje žmonės bus priverstinai vežami į kitą šalį.

Maždaug 300 000 žmonių yra įstrigę Mariupolyje – jame baigiasi maisto ir medicinos reikmenys, o Rusija blokuoja humanitarinės pagalbos patekimą.

Rusija Mariupolyje subombardavo ligoninę, bažnyčią ir daugybę daugiabučių, o vietos pareigūnai apskaičiavo, kad apie 80 proc. gyvenamųjų pastatų yra apgadinti arba visiškai sunaikinti, trečdalis jų – nepataisomai.

Mariupolyje vyko ir vis dar tebevyksta vieni didžiausių mūšių nuo Rusijos invazijos pradžios.

Šis miestas – svarbus uostamiestis prie Azovo jūros. Ši vieta yra strategiškai svarbi Rusijai, nes tai padėtų sukurti sausumos koridorių tarp rytinių Donecko ir Luhansko regionų, kuriuos kontroliuoja Rusijos remiami separatistai, ir Krymo – pusiasalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės