Tai ketvirtadienį per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Šiuo metu vyksta ir puolimo, ir gynybos operacijos. Daugeliu krypčių Gynybos pajėgos vykdo puolimo operacijas, bet priešas taip pat puola, ypač rytuose. Tačiau priešui nepavyksta pasistūmėti į priekį, ir mes nepraradome nė vienos pozicijos. Kai dėl puolimo, tai čia, priešingai, mes stumiamės į priekį ir neleidžiame priešui to daryti. Įvairiuose ruožuose laimėjimai skiriasi, bet jų pasiekiama visomis kryptimis", - teigė pareigūnė.

Ji pažymėjo, kad negalima iškart pamatyti Gynybos pajėgų laimėjimų, nes vyksta karas, ir visi procesai čia kur kas lėtesni nei norėtųsi, kadangi priešas taip pat neužleidžia savo pozicijų. "Rusai priešinasi, todėl padaugėjo ir raketų, ir aviacijos, ir artilerijos smūgių. Priešas iš visų jėgų stengiasi sustabdyti Ukrainos gynybos pajėgų puolimą. Bet mes judame į priekį", - sakė viceministrė.

Ji taip pat pareiškė, kad rytuose priešas telkia didžiulius savo išteklius, permeta rezervus. Ukrainos kariškiai fiksuoja technikos judėjimą. Ten tęsiasi mūšiai.

Pietuose, anot H. Maliar, puolimas tęsiasi keliomis kryptimis. Tai pirmiausia Berdianskio ir Mariupolio kryptys. "Yra įvairūs ruožai, ir kai kuriuose mus lydi sėkmė. Mūsų ginkluotosios pajėgos čia taip pat susiduria su įnirtingu pasipriešinimu", - pabrėžė ji.

Anot H. Maliar, visomis puolimo kryptimis judama į priekį, apie kilometrą kiekviena.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prie Vuhledaro Taurijos krypties gynybos pajėgos pasistūmėjo į priekį iki 1 km.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją