Ukrainos kariai nuo tada, kai birželį pradėjo savo operaciją, susidūrė su didžiuliais Rusijos minų laukais ir apkasais.

Praėjusią savaitę vienas JAV pareigūnas teigė, kad mažai tikėtina, kad ukrainiečiams pavyks atkovoti strateginį pietų miestą Melitopolį – vieną iš pagrindinių kontrpuolimo tikslų.

Tačiau Hanna Maliar atmetė tokius pamąstymus, sakydama, kad Ukraina daro pažangą ir yra „neteisinga šį žingsnį matuoti metrais ar kilometrais“.

„Svarbu yra pats faktas, kad nepaisant visko, mes judame į priekį, nors turime mažiau žmonių ir mažiau ginklų“, – sakė ji.

H. Maliar nuo pat karo pradžios reguliariai teikė informaciją apie mūšio lauką ir sakė nežinanti, kad Vakarų spaudimas Ukrainos kariuomenei būtų daromas paspartinti jų operacijas.

Ginkluota vakarietiškais tankais ir pėstininkų kovos mašinomis, Ukraina atkovojo virtinę kaimų, bet ne didesnių gyvenviečių.

H. Maliar sakė, kad tai buvo padaryta nepaisant to, kad Rusijos pajėgos turi pranašumą ore ir sugebėjo kas savaitę iššauti iki 500 000 artilerijos sviedinių – maždaug 10 kartų daugiau nei Ukraina.

Pripažindama itin svarbų Vakarų karinės pagalbos vaidmenį kare, ji pridūrė: „Nereikia nė sakyti, kad mums reikia šios pagalbos, kad pasiektume lygybę su jais“.

Anksčiau šiandien Ukrainos kariai įsitvirtino pietrytiniame Robotynės kaime. Ši vietovė yra pakeliui į Tokmaką – užimtą geležinkelio mazgą, kurio atgavimas būtų svarbus įvykis Kijevo puolime į pietus link Azovo jūros.

Kita didelė gyvenvietė yra didelis regioninis Melitopolio miestas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją