Alexandre'as Benalla – jis nesės į kalėjimą teismui nusprendus dvejiems metams atidėti bausmę ir įsakius jam vienerius metus nešioti elektroninę apyrankę – taip pat buvo nuteistas už dokumentų klastojimą ir neteisėtą šaunamojo ginklo nešiojimą.

E. Macronas, per savo 2017 metų rinkimų kampaniją sąžiningumą pareigose akcentavęs kaip svarbiausią dalyką, atleido A. Benalla, kai pasirodė vaizdo įrašas, kuriame jis smogia jaunam vyrui ir griebia už kaklo jauną moterį per gegužės 1-osios protestą Paryžiuje.

Buvęs šokėjas, kuriam dabar 30 metų, dėvėjo policijos šalmą, nors jam buvo leista dalyvauti proteste tik kaip stebėtojui. Prezidentūra buvo apkaltinta dangstymu, nes nieko nepranešė policijai apie A. Benalla, kol prancūzų dienraštis „Le Monde“ neatskleidė vaizdo įrašo egzistavimo praėjus dviem mėnesiams po incidento. „Benalageitas“ tapo pirmu dideliu išbandymu E. Macronui prezidento poste.

A. Benalla teisme neigė kaltinimus sakydamas, jog veikė „refleksiškai“, kad padėtų pareigūnams suimti nepaklusnius protestuotojus. A. Benalla pradėjo dirbti E. Macrono asmens sargybiniu 2016 m., o po E. Macrono pergalės 2017 m. gegužę buvo paaukštintas pareigose ir tapo prezidento patikėtiniu bei dešiniąja ranka, daugybėje nuotraukų jis matomas greta E. Macrono.

Kilus skandalui, A. Benalla taip pat prisipažino, kad per išvykas su E. Macronu nešiojosi ginklą, nors jam buvo leista jį turėti tik E. Macrono partijos būstinėje, kur jis buvo pramintas „Rembo“. Tyrėjai išsiaiškino, kad jis ir toliau naudojosi diplomatiniais pasais kelionėms į Afriką ir Izraelį, kur bandė įkurti konsultacinį verslą. Jis taip pat buvo pripažintas kaltas naudojęs suklastotus dokumentus, kad gautų vieną iš pasų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)