Anot E. Macrono, šis pokalbis bus ir galimybė išsiaiškinti, kokia tiksliai yra Maskvos pozicija dabartinėje situacijoje. Eliziejaus rūmai pranešė, jog E. Macronas dar kartą pabrėš, kad Rusijos dalinių įžengimas į kaimyninę Ukrainą turėtų rimtų padarinių.

JAV prašymu, pirmą kartą dabartinę krizę svarstys ir JT Saugumo Taryba. Vašingtonas ketvirtadienį paprašė, kad pirmadienį būtų surengtas svarbiausios JT institucijos susitikimas. Konsultacijos Niujorke bus viešos, jos greičiausiai prasidės 17.00 val. Lietuvos laiku.

„Mums nenuilstamai toliau siekiant diplomatinėmis priemonėmis sušvelninti įtampa dėl šios rimtos grėsmės Europos ir globaliai taikai bei saugumui, JT Saugumo Taryba yra svarbiausia vieta diplomatijai“, - pareiškė JAV atstovybė.

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį dar kartą pažadėjo savo kolegai iš Ukrainos Volodymyrui Zelenskiui Vašingtono paramą. JAV įsipareigojusios remti Ukrainos suverenumą ir teritorinį integralumą, sakė J. Bidenas. Dėl Rusijos spaudimo JAV vyriausybė svarsto ir papildomą finansinę pagalbą Kijevui, sakė JAV vadovas ketvirtadienį per pokalbį su V. Zelenskiu.

J. Bidenas pažymėjo, kad JAV ir jų sąjungininkės pasirengusios duoti ryžtingą atsaką, jei Rusija puls Ukrainą. Kartu JAV prezidentas pabrėžė savo paramą deryboms Normandijos formatu.