E. Macronas apie savo ketinimą tapti pirmuoju per 20 metų perrinktu Prancūzijos prezidentu oficialiai paskelbė laiške Prancūzijos žmonėms, kurį internete paskelbė daug naujienų svetainių.

Dėl 44-erių metų E. Macrono planų nebuvo daug abejonių, tačiau šis pranešimas ne kartą buvo atidėtas dėl krizės Rytų Europoje, kuriai spręsti E. Macronas ėmėsi svarbaus derybininko vaidmens.

„Esu kandidatas, kuris kartu su jumis, susidūręs su šio amžiaus iššūkiais, sugalvos išskirtinį Prancūzijos ir Europos atsaką“, – sakė jis.

„Esu kandidatas, ginantis mūsų vertybes, kurioms kelia grėsmę sumaištis pasaulyje“, – pridūrė E. Macronas, pripažinęs, kad rinkimai dėl Rusijos karo Ukrainoje nebus įprastiniai.

Artėjant galutiniam kandidatų iškėlimo terminui penktadienį, apklausos rodo, kad jis yra balandžio 10 ir 24 dienomis vyksiančių rinkimų favoritas, daugiausiai dėmesio skiriantis užsienio politikai, o ne vidaus klausimams, kaip kad jo varžovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją