Po kelių savaičių spėlionių apie galimus pokyčius premjero poste, 45-erių prezidentas pirmadienį pareiškė, kad šiame poste liks kritikos susilaukianti Elisabeth Borne.

E. Macronui po savo perrinkimo praėjusiais metais, be kita ko, teko susidurti su nuožmiais protestais prieš itin nepalankiai vertinamą pensijų reformą ir riaušėmis, kilusiomis po to, kai nuo policininko kulkos žuvo 17-metis. Patarėjai ir ministrai kurį laiką ginčijosi, ar E. Macronui vertėtų įgyvendinti didelio masto vyriausybės pertvarką, kuri galėtų žymėti naują pradžią. Tačiau galiausiai buvo apsispręsta dėl ribotų permainų.

Šaltiniai sakė naujienų agentūrai AFP, kad buvo pakeistas švietimo ministras Pap Ndiaye, kuris buvo tapęs pirmuoju šį postą užėmusiu juodaodžiu. Jis kai kurių buvo vertinamas kaip stokojantis politinės patirties. P. Ndiaye įpėdiniu taps buvęs vyriausybės atstovas ir dabartinis viešųjų sąskaitų ministras 34-erių Gabrielis Attalis.

Kaip teigiama, pareigų taip pat neteko jaunesnioji vidaus reikalų ministrė Marlene Schiappa. Ji buvo įsivėlusi į skandalą, susijusį su viešojo fondo, skirto kovai su islamo ekstremizmu, valdymu. Negana to, moteris taip pat suerzino savo kolegas, kai nusifotografavo „Playboy“ viršeliui.

Dar buvo pakeistas sveikatos apsaugos ministras. Juo tapo buvęs E. Borne personalo vadovas Aurelienas Rousseau.

Nors E. Macrono reitingai išlieka žemi, jau buvo pastebėta atsigavimo ženklų. Liepos 5 d. viena apklausa parodė, kad prezidentą teigiamai vertina 31 proc. respondentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją