I.Trump ABC laidoje „Good Morning America“ pareiškė, kad ji yra „pirmoji Trumpo žmona, todėl būtent jai priklauso ir pirmosios šalies ponios statusas“.

Moters teigimu, ji palaiko tiesioginį kontaktą su Baltaisiais rūmais, tačiau „nenori bendraudama su prezidentu kam nors sukelti pavydo“.

Šiuo metu Ivana Trump pristato savo knygą „Raising Trump“, kuri prekybos vietas oficialiai pasieks jau spalio 10 dieną.

Ivana už D. Trumpo ištekėjo 1977 metais, tačiau paskutinį XX amžiaus dešimtmetį išsiskyrė dėl būsimojo prezidento romano su būsimąja antrąja žmona Marla Maples. Ivana ir D. Trumpas susilaukė trijų vaikų – Donaldo jaunesniojo, Ivankos ir Erico.

„Good Morning America“ pirmoji Jungtinių Valstijų prezidento žmona teigia, kad su buvusiu sutuoktiniu telefonu pasikalba bent kartą per dvi savaites.

„Turiu tiesioginį asmeninį telefono Baltuosiuose rūmuose numerį, tačiau nesinori ten skambinti, nes ten yra ir Melania“, – tvirtina Ivana.

„Nenoriu sukelti pavydo ar kažko panašaus, bet tokia yra tiesa – aš esu pirmoji D. Trumpo žmona. Aš pirmoji Jungtinių Valstijų ponia, gerai?“, – kalbėjo pirmoji D. Trumpo žmona.

Melanios Trump poziciją šiuo klausimu išsakė jos atstovė spaudai Stephanie Grisham.

„Ponia Trump Baltuosius rūmus pavertė savo ir sūnaus Barrono namais. Jai labai patinka gyventi Vašingtone, didelė garbė vadintis pirmąja Jungtinių Valstijų ponia. Ji ketina savo statusu naudotis padėdama vaikams, o ne norėdama parduoti kuo daugiau knygų. Šis buvusios prezidento žmonos pareiškimas neturi jokio pagrindo. Jis demonstruoja dėmesio troškulį ir savireklamai skirtą triukšmą“, – teigia atstovė.

D. Trumpas – tik antrasis išsiskyręs JAV prezidentas, iki tol toks vienintelis buvo Ronaldas Reaganas.