„Kai tik dabartinis režimas pasikeis, visi gyvenantys užsienyje žmonės pradės mąstyti apie grįžimą, o aš sugrįšiu šiek tiek anksčiau. Grįšiu, kai tik pajausiu, kad valdžiai taps pavojinga uždaryti mane į kamerą“, – kovo 24 d. sakė M. Chodorkovskis, atsakydamas į Novosibirsko gyventojų jam per teletiltą pateiktus klausimus, rašo „Novaja gazeta“.

Politiko teigimu, režimo pasikeitimui nebūtinas 100 proc. rinkėjų palaikymas, svarbiausia – aktyvių gyventojų palaikymas.

„Tai, kad šiandien mūsų yra mažiau nei 15 proc., nieko nereiškia. Šalies vystymąsi užtikrina nedidelė visuomenės dalis – 10–15 proc. Ne visi mąsto kaip mes, tačiau mes galime ir privalome juos įtikinėti. Aktyvi gyventojų dalis sau iš paskos ves visuomenę“, – įsitikinęs M. Chodorkovskis.

Likus valandai iki teletilto pradžios klubas „Otpusk“, su kuriuo organizatoriai iš anksto susitarė dėl konferencijos rengimo, atsisakė suteikti savo patalpas.

Prie klubo įėjimo iškabintas skelbimas, kad renginys atšauktas dėl techninių priežasčių.

Kaip rašo taiga.info, tada konferencijos dalyviai nuvyko į prie teatro esančią kavinę „Globus“, tačiau visi dalyviai šioje kavinėje netilpo, todėl organizatoriai apsistojo klube „Guevara“.

Šiek tiek vėliau klubo darbuotojai išjungė šviesą, tikindami, kad nutrauktas elektros tiekimas, ir įjungė muziką, kad užgožtų teletilto garsą.

Kaip prašo „Vedomosti“, iš klubo „Guevara“ renginio dalyviai persikėlė į metro stotelės „Zolotaja Niva“ rajoną, o vėliau – į vaikų baseino pastatą, kur buvo tęsiama konferencija.

Anksčiau Novosibirske buvo sulaikytas, o vėliau paleistas organizacijos „Atvira Rusija“ vaizdo koordinatorius Leonidas Juldaševas, atvykęs į šį miestą tam, kad organizuotų teletiltą.

Novosibirsko srities gubernatorius Vladimiras Gorodeckis neatmetė galimybės, kad teletiltas gali neįvykti.

Kovo pradžioje prie M. Chodorkovskio spaudos sekretoriaus durų buvo padėtas gedulo vainikas. Be to, žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad esą Rusijoje sudarytas „šaudytinų politikų ir žurnalistų sąrašas“, į kurį įtrauktas ir M. Chodorkovskis.