„Baigdamas susitikimas prezidentas paprašė manęs apibendrinti visus pateiktus pasiūlymus ir parengti kokį nors pasiūlymų rinkinį. Be to prezidentas manęs paprašė sudaryti sąrašą asmenų, kuriems galima būtų pakeisti kardomąją priemonę“, – trečiadienį sakė J. Vaskrasenskis.

J. Vaskresenskis pridūrė, kad išsamų asmenų sąrašą jis jau sudarė, o dabar bando apibendrinti susitikimo rezultatus.

„Dabar rašo, kad tai buvo monologas, tačiau tai buvo tikras dialogas. Kalbėjome daugiausiai mes – ir visiškai laisvai – taip pat ir konstitucijos pataisų tema“, – sakė V. Babarykos bendražygis.

Šeštadienį A. Lukašenkos spaudos tarnybai lojalus „Telegram“ kanalas „Pul Pervogo“ pranešė, kad A. Lukašenka KGB izoliatoriuje susitiko su sulaikytais Koordinacinės tarybos nariais ir suvienytosios opozicijos štabo atstovais.

„Jis ten puspenktos valandos kalbėjosi su minėtais atstovais, laikomais izoliatoriuje. Prezidentas siekia išgirsti visų nuomonę“, – informavo „Telegram“ kanalas „Pul pervogo“.

Remiantis paskelbta nuotrauka, susitikime dalyvavo buvęs pretendentas į prezidento postą ir buvęs banko „Belgazprombank“ vadovas V. Babaryka, jo sūnus Eduardas, taip pat opozicijos įkurtos Koordinacinės tarybos nariai Lilija Vlasava, Maksimas Znakas, politikos strategas Vitalijus Škliarovas ir J. Vaskrasenskis. Vėliau paaiškėjo, kad susitikime buvo ir tinklaraštininkas Siarhejus Cichanouskis.

Baltarusijoje po suklastotų rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų daugiau kaip du mėnesius tęsiasi masinės protesto akcijos, valdžios represija prieš demokratijos aktyvistus vykdo griežtas represijas.