„Kai vyko įvykiai Rusijoje, aš daviau visus nurodymus, kad kariuomenėje būtų įvesta visiška kovinė parengtis. Tuose snarglėtuose „Telegram“ kanaluose niekas net nesuviauksėjo prieš. Nei viena šeima, nei žmonos, nei vaikai, nei giminaičiai – niekas. Kariuomenė, visos ginkluotosios pajėgos, įskaitant miliciją ir specialiąsias pajėgas, per pusdienį buvo parengtos kovai“, – A. Lukašenkos žodžius citavo „Belta“.

A. Lukašenka taip pat pareiškė, kad jam esą buvo „skaudu“ stebėti „Wagner“ maištą.

„Neslėpsiu, buvo skaudu stebėti įvykius Rusijos pietuose“, – per antpečių įteikimo ceremoniją Minske tvirtino A. Lukašenka ir nurodė, kad esą buvo skaudu ne tik jam, o ir „daugybei mūsų piliečių“, nes tariamai yra „tik viena tėvynė“.

A. Lukašenka nekalbėjo apie J. Prigožiną ar galimą „Wagner“ vadeivos buvimo vietą. J. Prigožinas nebuvo pastebėtas viešumoje nuo tada, kai šeštadienį atšaukė savo samdinių maištą.

Anot pranešimų, A. Lukašenka tariamai suvaidino vaidmenį numalšinant „Wagner“ maištą. J. Prigožinas netikėtai paskelbė stabdantis savo samdinių sukilimą, tvirtindamas, kad tokiu būdu siekia išvengti kraujo praliejimo. Skelbta, kad A. Lukašenka esą sudarė susitarimą su J. Prigožinu, pagal kurį, be kita ko, pastarajam buvo leista išvykti į Baltarusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)