Bendraudamas su žiniasklaida, A. Lukašenka pareiškė, kad atsakas į neva ruošiamą užpuolimą, apie kurį kalba jau ne pirmą kartą, bus netikėtas ir galingas. „Kam reikia“ jis jau neva pranešė.

„Jeigu staiga mus kas nors užpuls, klausykite, jūs net neįsivaizduojate, kaip galime atsakyti. Pasakiau, kam reikia. Nebeaptarinėsime „švarios“, „nešvarios“ branduolinės bombos klausimo. Tai jau nebesvarstoma. Atsakysime taip, kad sudrebės ne tik Europa. Tai ne tik mes, tai mūsų susitarimai su Rusija, mūsų bendra pajėgų grupė“, – pareiškė A. Lukašenka.

Dieną prieš tai Jerevane viešėjęs A. Lukašenka paragino Ukrainą „sustoti“ ir ėmėsi grasinti šalies sunaikinimu. Taip jis pasiuntė ženklą neva Ukraina turi sėsti su Rusija prie derybų stalo.

Po Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) lyderių susitikimo A. Lukašenkos buvo paklausta, ar susitikime buvo aptarta galimybė sudaryti taikos susitarimą su Ukraina. Jis sakė, kad apie tai buvo užsiminta tik prabėgomis, nes esą situacija Ukrainoje ten nebuvo pagrindinė tema.

„Viskas yra Ukrainos rankose. Ne todėl, kad noriu šią temą nustumti Zelenskiui ir Ukrainai. Iš tiesų dabar viskas Ukrainos rankose. Jei jie nenori, kad mirtų didžiulis skaičius žmonių. Sunku, bet reikia sustoti, tai turi liautis, nes toliau bus visiškas Ukrainos sunaikinimas... Tai ne tai, ką Putinas kažkada pasakė, dar gerokai prieš „operaciją“, kad tai grėstų valstybingumo netekimu – tai būtų Ukrainos sunaikinimas. Reikia sustoti“, – sakė A. Lukašenka susirinkusiems žurnalistams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)