Šaltinių teigimu, gydyti Baltarusijos vadovo pastaruoju metu skrido ir profesoriai iš Maskvos. Primename, kad šeštadienį Baltarusijos žiniasklaida paskelbė, kad Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka paguldytas į ligoninę netoli Minsko, apie tai pranešė Baltarusijos leidiniai „Euroradijas“ ir „Belarusian Hajun“.

BBC rašo, kad Baltarusijos lyderis A. Lukašenka šiandien nedalyvavo kasmetinėje nacionalinės vėliavos, herbo ir himno pagerbimo ceremonijoje Nacionalinės vėliavos aikštėje Minske, taip tik dar labiau pakurstydamas gandus apie prastėjančią savo sveikatą. Vietoj jo tradicinę kalbą pasakė Baltarusijos premjeras Romanas Golovčenka.

Pranešama, kad A. Lukašenka į ligoninę buvo atgabentas šeštadienį vakare, apie 19 val. Dar vakar buvo skelbiama, kad sudalyvavęs gegužės 9-osios renginiuose iš pradžių Maskvoje, vėliau – Minske, Baltarusijos lyderis A. Lukašenka nebesirodo viešumoje. Oficialioje Baltarusijos prezidento interneto svetainėje ir kituose informacijos šaltiniuose nėra jokios informacijos apie renginius, kuriuose dalyvautų A. Lukašenka. Kaip pastebėjo opozicinis leidinys „Zerkalo“, paprastai A. Lukašenkos grafikas gana stabilus. Trečiadienis jam – praktiškai laisva diena, nes įprastai nebūna renginių, kuriuose jis dalyvautų. Balandį buvo tik viena išimtis – ji buvo susijusi su vizitu į Maskvą pas Vladimirą Putiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)