„Keletas protestuotojų panaudojo jėgą prieš policiją. Per susirėmimus nukentėjo keturi mūsų pareigūnai. Tai – nepriimtina. Dirbame įvykio vietoje“, – sakoma policijos pranešime.

Tarnybų duomenimis, protestuotojai susitelkę daugiausiai Kensingtono rajono pietinėje dalyje.

Anksčiau penktadienį jie mėgino šturmuoti Vaistų ir sveikatos apsaugos produktų priežiūros agentūros (MHRA), teikiančios leidimus vartoti Jungtinėje Karalystėje vakcinas ir kitus preparatus, būstinę.

Teisėsaugos tarnybos per „Twitter nurodė prižiūrinčios demonstraciją prie MHRA biuro Caboto (Kaboto) aikštėje sostinės rytuose ir „saugančios įėjimą į pastatą.

Demonstracijos tiesioginėje buvo matyti, kaip protestuotojai mėgina prasiveržti per policijos užtvaras ir patekti į MHRA pastatą. Ši institucija pernai gruodį tapo pirmąja pasaulyje, suteikusia leidimą plačiai vartoti vakciną nuo koronavirusinės infekcijos.

Protestuotojai, kurie nedėvėjo apsauginių kaukių, šaukė siekiantys „apsaugoti būsimą kartą“.

Vėliau protestuotojai pajudėjo į Londono centrą ir susirinko prie Mokslo muziejaus, kur policija susirėmė demonstrantais ir keletą jų sulaikė.

Per pastarąją parą Jungtinėje Karalystėje užregistruota daugiau kaip 42 tūkst. naujų užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų.

Britanijoje tęsiasi sėkminga skiepijimo kampanija – šalyje jau daugiau kaip trys ketvirtadaliai suaugusių gyventojų yra gavę dvi patvirtintų vakcinų dozes.

Viena nepriklausoma ekspertų kolegija penktadienį rekomendavo, kad skiepijimo programa nebūtų išplėsta visiems 12–15 metų vaikams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)