Siužeto autorius filmuoti pradėjo gulėdamas ant žemės, netoli incidento vietos. Matyti pro žmones lekiantys specialiųjų pajėgų pareigūnai. Jie šoko ištiktiems žmonėms liepia nejudėti iš vietos. „Visi – gulti ant žemės! Gulkit!“ - šaukia pareigūnai.

Fone girdimos policijos automobilių sirenos. Matyti, kad siužeto autorius – ne vienintelis paryžietis, užkluptas prie pat šiurpaus išpuolio vietos.

Mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, kai ginkluotas užpuolikas penktadienį pradėjo šaudyti vienoje košerinio maisto krautuvėje Paryžiaus rytiniame rajone ir paėmė įkaitais bent penkis žmones, nurodė šaltiniai.

AFP skelbia, kad žuvo mažiausiai du žmonės, tačiau vidaus reikalų ministras paneigė šią informaciją.

Visgi nėra aišku, kas iš tiesų nutiko. BBC praneša, kad vienas policijos pareigūnas patvirtino dviejų žmonių žūtį.

Įtariama, kad užpuolikas yra tas pats asmuo, kuris ketvirtadienį nušovė policininkę ir sužeidė dar vieną žmogų per ataką Paryžiaus pietiniame Monrūžo priemiestyje.

Vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad tas įtariamasis susijęs su dviem broliais, kaltinamais nužudžius 12 žmonių per trečiadienį įvykdytą ataką satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiaus centre.

Įvykio vietą apsupo policija, o aplinkui skraidė sraigtasparnis. Pareigūnai ragino žmones neišeiti iš namų.

The Telegraph“ rašo, kad įkaitus košerinio maisto parduotuvėje Paryžiaus rytinėje dalyje laikantis Amedy Coulibaly per derybininkus reikalauja, kad į laisvę būtų paleisti šiuo metu medžiojami broliai Kouachi.

Lefigaro.fr šaltiniai policijoje nurodo, esą įkaitus Paryžiuje laikantis teroristas iškėlė reikalavimą nesiimti veiksmų prieš brolius Kouachi, užspeistus nedideliame miestelyje netoli Paryžiaus.

„Įkaitus Vincennes paėmęs asmuo pagrasino visus juos nužudyti, jei greitojo reagavimo pajėgos šturmuos patalpas Dammartin gyvenvietėje, kur yra broliai Kouachi", - teigia portalo šaltinis.

Viena įkaite Venseno parduotuvėje įkaite laikoma moteris sugebėjo paskambinti savo dukrai.

Ji pasakė: Aš parduotuvėje, myliu tave.

Skelbiama dviejų asmenų paieška

Ieškoma vyro ir moters. Prancūzijos policija ieško 32 metų vyro Amedy Coulibaly, jis įtariamas ketvirtadienio išpuoliu Paryžiuje. Kitas ieškomas asmuo - 26 metų moteris Hayat Boumeddiene.

Prancūzijos policijos pareigūnų pranešime spaudai taip pat pateikiama informacija apie merginą Hayat Boumeddiene.

Boumeddiene, kaip spėjama, yra Coulibaly mergina.

Abu pareigūnai apibūdina kaip ginkluotus ir pavojingus. Prašo visų, pažįstančių šiuos asmenis, nedelsiant susisiekti su policija.

Įtariamasis teroristas A. Coulibaly pareigūnams puikiai žinomas, skelbia lefigaro.fr.

Jis 2013 m. buvo nuteistas už dalyvavimą rengiant kalinamo teroristo Smaino Ait-Belkacemo išlaisvinimo operaciją. Šis teroristas už grotų atsidūrė dėl virtinės 1995 m. Prancūzijoje įvykdytų išpuolių.

„The Telegraph“ rašo, kad įkaitus košerinio maisto parduotuvėje Paryžiaus rytinėje dalyje laikantis Amedy Coulibaly per derybininkus reikalauja, kad į laisvę būtų paleisti šiuo metu medžiojami broliai Kouachi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)